همانطور که میدانید در حال حاضر روشهای مدیریت مالی و حسابداری، دچار تحولاتی گسترده شده است. بنابر این تحولات، امروزه، یکی از پدیدههای رایج در مدیریت انواع مختلف کسب و کارها، استفاده از نرم افزارهای حسابداری است. این عامل باعث شده که یکی از مهمترین دغدغههای بسیاری از مدیران، انتخاب نرم افزار حسابداری برتراز میان انواع مختلف این برنامهها برای مشاغل مختلف تولیدی، شرکتی، فروشگاهی و… باشد.
نرم افزار حسابداری چیست؟
نرم افزارهای حسابداری، نرم افزارهایی هستند که با استفاده از آنها صاحبان کسب و کارهای مختلف، میتوانند تمامی امور جاری و همچنین تخصصی حسابداری را انجام دهند. انجام این کار با به کارگیری این سیستمها بسیار آسان و ساده خواهد شد. این دسته از سیستمهای حسابداری و مالی به نحوی طراحی و تولید میشوند که بتوانند تمامی امکانات مورد نیاز حسابدار را به شکل کاملا دیجیتال برای وی فراهم نمایند. بنابراین حسابدار، دیگر نیازی به استفاده از دفاتر مالی و حسابداری نخواهد داشت.
از طرف دیگر، این نرم افزارها شامل تمامی استانداردهای نهادهای نظارتی و مالیاتی نیز هستند. لازم به ذکر است که مدیران مالی از طریق به کارگیری نرم افزارهای حسابداری، میتوانند با سهولت بیشتری گزارشها و صورتهای مالی و اسناد شرکت و یا فروشگاه و یا واحد تولیدی خود را دریافت نمایند. در حقیقت میتوان گفت هدف از طراحی و تولید این سیستمهای حسابداری، سازماندهی معاملات و صورتهای مالی و نظم بخشی به آنها و همچنین افزایش دقت در روند ثبت این اسناد مالی است.
بهترین نرم افزار حسابداری چه قابلیتهایی دارد؟
بهترین نرم افزار حسابداری، دارای چند ویژگی مهم است. از جمله این ویژگیها میتوان به کاربری ساده و محیط مناسب آن اشاره کرد تا از این طریق، بهترین کارکرد نیز برای آن، فراهم گردد. چنین نرم افزاری دارای داشبوردی کامل و جامع است. بنابراین به کارگیری آن موجب میشود تا دسترسی به منابع و اسناد مالی به سرعت و به آسانی انجام گیرد. بهترین برنامه حسابداری هوشمند نوین، به نحوی طراحی و تولید شده که امکان شخصی سازی آن با توجه به تمایلات کسب و کارهای مختلف وجود دارد و میتوان این سیستم را به روز رسانی کرد و از خدمات پشتیبانی آن نیز بهره مند شد.
امکان گسترش این نرم افزار و همچنین نصب ماژولهای مختلف نیز از دیگر قابلیتهای این نرمافزار حسابداری است. بنابراین با استفاده از سیستم حسابداری هوشمند نوین میتوانید تمامی قابلیتهای مورد نیاز حسابداری را در اختیار داشته باشید چرا که این سیستم، سیستمی یکپارچه است و امنیت بالایی در برابر حوادثی مانند هک شدن دارد.

چرا استفاده از سیستم حسابداری برای کسب و کارها ضروری است؟
استفاده از نرم افزارهای حسابداری شرکتی، فروشگاهی و تولیدی و همچنین نرم افزار حسابداری چند شرکتی باعث میشود تا سرعت و دقت بازبینی و نظارت بر اسناد و صورتهای مالی این دسته از کسب و کارها سرعت بیشتری پیدا کند و با سهولت بیشتری انجام گیرد. این کار موجب میشود تا زمان و هزینه کمتری نیز صرف امور حسابداری و مالی گردد.
افزایش سرعت فرایندهای حسابداری و همچنین دقت بیشتر انجام این امور و تسهیل دسترسی به اطلاعات مالی و سهولت گزارش گیری از جمله دلائلی است که نشان میدهد تمامی کسب و کارهای کوچک و بزرگ نیاز به استفاده از نرم افزار حسابداری دارند. استفاده از نرم افزارهای حسابداری از جمله نرم افزار حسابداری هوشمند نوین به صاحبان این دسته از مشاغل این امکان را میدهد تا بتوانند امنیت اسناد مالی خود را افزایش دهند و از طرف دیگر از میزان هزینههای خود کم کنند.
نرم افزار حسابداری پیشرفته چه امکاناتی را به کاربران خود میدهد؟
سیستمهای حسابداری پیشرفته، دارای امکانات متعددی هستند. این دسته از نرم افزارها میتوانند خلاصه حساب بدهکاران و گردش حساب مشتریان را به صاحبان کسب و کارهای مختلف نشان دهند. از طرف دیگر بدهکار و یا بستانکار بودن آنها را مشخص نمایند. سود و زیان ترازنامه مالی کسب و کار به صورت گزرش ابلاغ در این سیستمها تعیین میشود. همچنین این نرم افزارها ارزش سهام گذاری را مشخص میکنند و به تجزیه و تحلیل فروش، محاسبه ارزش افزوده و عوارض به صورت کاملا اتوماتیک اقدام مینمایند. همچنین این سیستمهای مالی میتوانند به گزارش تجزیه و تحلیل اشخاص و کالای انبار و تعریف حسابهای مختلف در دورههای مالی متفاوت، روی بیاورند.
از طرف دیگر، امکان دریافت گزارش در سطوح مختلف دسترسی، برای آن فراهم شده است. به طور معمول، چنین نرم افزارهایی شامل چند زیر مجموعه هستند. از جمله این زیر مجموعهها میتوان نرم افزار مالی، انبار داری، سیستم خرید و فروش، چک و بانک و خزانه داری، حقوق و دستمزد، مدیریت ارتباط به مشتریان، دبیرخانه، اتوماسیون اداری و… را نام برد.
بسیاری از افراد و صاحبان کسب و کارها به خرید و استفاده از نرم افزارهای حسابداری رایگان اقدام میکنند. لازم است بدانید که این دسته از سیستمهای حسابداری نمیتوانند بخشی از امکانات نرم افزارهای پیشرفته را در اختیار این دسته از مشاغل قرار دهند.

با نرم افزار حسابداری تحت وب (آنلاین) گام به گام با تکنولوژی
نرم افزارهای حسابداری تحت وب، انواع خاصی از نرم افزارهای سرور به شمار میروند. شیوه طراحی و همچنین توسعه این سیستمهای حسابداری، بسیار مدرن است. کاربران و صاحبان کسب و کارهای مختلف میتوانند بدون نصب این نرم افزارها و تنها با استفاده از بروزرها، از قبیل گوگل کروم، فایر فاکس، اپرا و… به این دسته از نرم افزارها دسترسی داشته باشند. سرعت دسترسی به این نرم افزارها نیز بسیار مطلوب است و با استفاده از موبایل، تبلت، لپ تاپ و… میتوان به آنها دسترسی داشت. این سیستمها بسیار متنوع هستند و میتوانند این امکان را فراهم کنند که تمامی عملیات عضویت، تراکنشهای مالی، سفارشات، رزروها و… در یک محیط جمع شوند؛ بنابراین از طریق به کارگیری این نرم افزارهای حسابداری آنلاین، حسابهای مالی پراکنده نخواهند شد و تکرار نیز نمیشوند.
نیازهای مالی خود را هوشمندانه مدیریت کنید
در حال حاضر تمامی کسب وکارها از جمله مشاغل تولیدی، فروشگاهی، چند شرکتی و… نیاز به استفاده از بهترین نرم افزار حسابداری دارند تا از طریق آن بتوانند صورتها و گزارشهای مالی شرکت و کسب و کار خود را سامان دهند و از این طریق به امور مالی شرکت خود نظارت داشته باشند. بنابراین انتخاب بهترین سیستم حسابداری و استفاده از آن، از جمله نرم افزارهای حسابداری پیشرفته برای تمامی مشاغل ضرورت دارد.
منبع: مقالات معتبر گوگل